JobsAlert.ro locuri de munca in strainatate

servicii recrutare forta de munca pentru angajatori

Costurile alocate fortei de munca in Romania

Costurile alocate fortei de munca in Romania

In Romania, evolutia costurilor alocate fortei de munca este calculata trimestrial. Se pare ca in trimestrul IV al anului 2012, muncitorii din invatamant, administratia publica, industria productiei si furnizarii energiei electrice si termice, dar si industria extractiva, costurile referitoare la muncitorii romani au scazut. In consecinta muncitorii din aceste domenii au avut venituri diminuate , pe ora, in raportul timp/munca prestata.

Datorita fluctuatiilor inregistrate la nivelul costurilor pentru forta de munca, majoritatea romanilor prefera locurile de munca din strainatate. Angajatorii straini aloca fortei de munca, venituri mult mai mari, decat angajatorii din Romania cu acelasi domeniu de activitate, intrucat locurile de munca din strainatate sunt mult mai productive decat locurile de munca din Romania.

Tenfinta pietei muncii din Romania este predispusa in continuare spre restructurarea locurilor de munca, prezentand un interes crescut pentru ocuparea locurilor de munca adresate importurilor si a consumului, ceea ce poate fi descurajant pentru muncitorii romani.

Pentru ca activitatea muncitorilor sa fie considerata profitabila atunci productivitatea muncii prestate trebuie sa depaseasca costul orar alocat muncii.

Costul total alocat fortei de munca, potrivit metodologiei europene, reprezinta cheltuielile angajatorului indreptate asupra muncitorului angajat, salarii, comisioane, bonusuri, concedii de odihna, concedii medicale, etc., din care sunt excluse costurile pentru cursurile de formare, echipamentele de protectie sau recrutarea muncitorilor.

Fiecare angajator realizeaza cheltuieli pentru forta de munca angajata, atat directe, sub forma salariilor pentru munca prestata, precum si a premiilor, dupa caz, cat si indirecte, sub forma contributiilor pentru protectia sociala a muncitorilor, asigurarea de sanatate dar si alte costuri pentru forta de munca.

Din punctul de vedere al competitivitatii cu economiile din Europa, Romania este in pierdere in ceea ce privesc fondurile alocate pentru forta de munca, determinand tot mai multi romani sa aleaga locurile de munca din strainatate, unde productivitatea muncitorilor este remunerata pe masura.

Vizitati platforma www.JobsAlert.ro unde puteti vizualiza oferte de locuri de munca in strainatate, pentru care sunt alocate sume importante de bani pentru salariile muncitorilor.

JobsAlert.ro

Categoria: stiri
Tara: toate
Tag-uri: forta de munca, statistici, tendinte, restructurare
Data publicarii: 2013-02-28

Copyright 2012 JobsAlert. Unele drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.