JobsAlert.ro locuri de munca in strainatate

servicii recrutare forta de munca pentru angajatori

Romanii prefera Marea Britanie

Romanii prefera Marea Britanie

Se pare ca britanicii, au realizat un raport in ceea ce priveste emigrarea in Marea Britanie, incepand cu ianuarie 2014, cand se va deschide piata muncii pentru romani si bulgari. Rezultatele au fost publicate de cotidianul Daily Mail, ce relateaza diferentele nivelului de trai dintre cel din Marea Britanie fata de cel din tara de origine.

Pentru intocmirea acestui raport s-au luat in considerare, salariul minim, ajutoarele sociale precum si puterea de cumparare din Marea Britanie, in comparatie cu cel din Bulgaria si Romania.

Din aceeasi sursa aflam ca un muncitor roman, aflat in Marea Britanie, impreuna cu sotia si doi copii, poate castiga un salar minim saptamanal, de 543 de lire, fiind sustinut si de beneficiile sociale, in comparatie cu salarul minim, din Romania, pentru aceasi perioada, in valoare de aproximativ 70 de lire. Un alt beneficiu oferit de statul britanic este oferirea locuintelor sociale, pentru care este necesara depunerea unor acte.

Salarul minim din Marea Britanie este de trei, patru ori mai mare decat salarul mediu din Romania, asigurand un trai mult mai bun, si chiar o oportunitate de a economisi. Britanicii au estimat ca incepand cu anul 2014, vor emigra in Marea Britanie, in urmatorii 5 ani, cate 50.000 de romani si bulgari in fiecare an.

Pentru locuri de munca in Anglia va invitam pe www.jobsalert.ro, unul dintre portalurile majore de recutare a fortei de munca romanesti pentru strainatate.

JobsAlert.ro

Categoria: stiri
Tara: Anglia
Tag-uri: Marea Britanie, preferinte, imigrare, piata muncii
Data publicarii: 2013-02-19

Copyright 2012 JobsAlert. Unele drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.