JobsAlert.ro locuri de munca in strainatate

servicii recrutare forta de munca pentru angajatori

Muncitorii Romani si Bulgari sunt exploatati in Marea Britanie

Muncitorii Romani si Bulgari sunt exploatati in Marea Britanie

Muncitorii români şi bulgari din Marea Britanie sunt exploataţi de către angajatorii lipsiţi de scrupule, mentioneaza un ziar britanic cerând contracararea fenomenului, pe fondul polemicilor privind eliminarea restrucţiilor de pe piaţa britanică a muncii.

Muncitorii străini ar trebui să fie protejaţi de salariile mici, propune Sindicatul britanic al muncitorilor în construcţii (UCATT), care se declară împotriva oricărei forme de exploatare a angajaţilor.

În 2004, când a avut loc primul val al cetăţenilor din estul Europei, mulţi migranţi s-au angajat în domeniul construcţiilor în Marea Britanie.S-a descoperit că muncitorii străini din Marea Britanie sunt cei mai expuşi riscului de exploatare. Deseori, ei au fost victime ale angajatorilor lipsiţi de scrupule şi ale unor agenţii de recrutare dubioase.

Totuşi, cu cât aceşti imigranţi vor sta mai mult timp în Marea Britanie, cu atât sunt mai multe şanse să scape de exploatare şi să fie plătiţi aşa cum se cuvine. Industria construcţiilor este un domeniu foarte solicitat: aproximativ 50% dintre muncitori sunt pe cont propriu, iar o parte dintre ei lucrează ilegal. Frecvent, lucrul este temporar, imigranţii schimbând locul de muncă şi angajatorul.

Exploatarea poate exista şi în cadrul companiilor mai mari. Din păcate, industria agricolă, cea alimentară şi domeniul construcţiilor nu sunt protejate prin Gangmasters Licesing Authority (GLA), care ar putea reduce semnificativ exploatarea.

De exemplu: intr-un spital finantat din fonduri publice, unde un migrant angajat era platit cu 4 lire sterline (4,8euro) pe ora, ceea ce era cu mult sub salariul minim pe economie.

Pentru locuri de munca in Anglia va invitam pe www.jobsalert.ro, unul dintre portalurile majore de recutare a fortei de munca romanesti pentru strainatate.

JobsAlert.ro

Categoria: stiri
Tara: Anglia
Tag-uri: Marea Britanie, salariu, exploatare, conditii, liberalizare, piata muncii
Data publicarii: 2013-02-02

Copyright 2012 JobsAlert. Unele drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.