JobsAlert.ro locuri de munca in strainatate

servicii recrutare forta de munca pentru angajatori

Daca esti prea sexy poti fi concediata in Statele Unite ale Americii

Daca esti prea sexy poti fi concediata in Statele Unite ale Americii

Curtea Suprema din Iowa a decis Vineri 12 decembrie intr-o decizie unanima ca un muncitor poate fi concediat pentru ca arata bine.

Melissa Nelson, asistenta stomatologie a doctorului James Knight pentru care muncea de 10 ani fara nici o problema de munca si cu care, conform declaratiilor acestora, nu a flirtat niciodata, a fost concediata de catre acesta deoarece este prea sexy iar sotia sa o considera o amenintare la adresa casniciei acestora.

Cei sapte judecatori, toti barbati, au prezentat acest caz ca pozand urmatoarea intrebare: "daca un angajat care nu s-a angajat intr-un comportament de flirt poate fi concediat legal doar pentru motivul ca angajatorul considera angajatul a fi de o atractie irezistibila".

In mod cu totul si cu totul si cu totul neasteptat, acestia au raspuns ca "da" si aceasta nu constituie o discriminare ilegala.

Ne asteptam ca aceasta decizie greu de catalogat sa fie anulata de Curtea Suprema, pentru ca este greu de inteles cum aceasta nu este o discriminare evidenta a drepturilor personale. Pana atunci, stirea face senzatie. Asteptam comentariile dumneavoastra.

JobsAlert.ro

Categoria: stiri
Tara: SUA
Tag-uri: discriminare, SUA, sexy, condediere
Data publicarii: 2012-12-24

Copyright 2012 JobsAlert. Unele drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.