Ridicarea restrictiilor de munca a cetatenilor romani pentru Spania este in pericol

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Ridicarea restrictiilor de munca a cetatenilor romani pentru Spania este in pericol

Ridicarea restrictiilor de munca a cetatenilor romani pentru Spania este in pericol

Este prevazut ca incepand cu 2013 restrictiile de munca pentru romani in Spania sa fie ridicate. Jobs Alert anticipase deja o crestere a ofertelor de munca in Spania datorita acestui lucru care insa poate fi revazut. Exista posibilitatea de a amana ridicarea restrictiilor sau implementarea acestora in mod diferentiat in functie de sectoare de activitate.

Acest lucru nu ar trebui sa ne mire deoarece somajul in Spania este foarte ridicat: aproximativ 25%. Foarte multe tari din Uniunea Europeana au avut astfel de restrictii in conditiile in care economia lor nu era nici pe departe in conditiile celei din Spania, altele inca mai au restrictii, cum ar fi Marea Britanie care planuieste sa le ridice in 2014.

Guvernul Romaniei va trebui sa pledeze pentru libera circulatie si implementarea acordurilor Uniunii Europene, insa se pare ca exista o deschidere si intelegere a problemelor Spaniei care nu ar trebui sa intereseze guvernul Romaniei.

Ministrul Lazaroiu indrazneste sa compare Romania cu Spania punand cifre ca rata somajului si deficitul bugetar unde Romania sta mai bine. Ministrul Lazaroiu insa uita sa compare si alti indici care ar arata clar calitatea mult mai scazuta a vietii din Romania. Cum altfel s-ar explica dorinta romanilor de a munci in strainatate si in acest caz in Spania?

Ministrul Lazaroiu a asigurat ca restrictiile actuale si viitoare nu vor afecta pe cei care sunt deja la munca in Spania, ci doar pe cei care intentioneaza sa plece acum sau in viitor. Inca o dovada a gandirii inteligente a guvernului, prin gura ministrului Lazaroiu, care prezinta discriminarea romanilor si a dreptului lor la munca ca fiind ceva pozitiv.

Dar puteti sta linistiti ca guvernul roman este alaturi de dumneavoastra. Va crea o linie telefonica gratuita pentru romanii din Spania. Felicitari.

Indiferent de numere si statistici guvernul romaniei ar trebui sa urmareasca interesele cetatenilor romani si nu altceva, in special cand exista acorduri scrise si dictate de participarea la Uniunea Europeana. Altfel la ce folos toata aceasta truda? Uniunea Europeana, daca nu se respecta acordurile stabilite si fiecare decide unilateral sa aplice restrictii la reguli, devine o mare gluma proasta.

Noi ne asteptam si dorim ca restrictiile de munca sa dispara din Spania la sfarsitul anului, din Marea Britanie la sfarsitul anului urmator si in general romanii sa poata sa isi exercite dreptul la munca in orice stat membru al Uniunii Europene fara restrictii. Romanii nu sunt de o calitate inferioara, altfel de ce ar fi angajati? Romanii nu sunt mai putini cetateni ai UE decat britanicii, nemtii sau francezii. Orice altceva reprezinta inca un esec al guvernului romaniei.

Pentru locuri de munca in strainatate vizitati Jobs Alert Romania.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Spania
Tag-uri: Spania, restrictii, piata muncii, drept, legislatie

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.