Costul vietii la Paris pentru cei care vor sa munceasca in Franta

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Costul vietii la Paris pentru cei care vor sa munceasca in Franta

Costul vietii la Paris pentru cei care vor sa munceasca in Franta

Costul vietii la Paris este foarte ridicat, insa exista bune motive pentru aceasta. Sunteti in capitala tarii, unul dintre cele mai frumoase si mai luxoase orase ale lumii, un oras plin de istorie, dar si de distractii.

Pentru a inchiria o garsoniera relativ in centrul orasului veti avea de platit in jurul a 1,000 de euro pe luna (pret mediu). Spre periferie pretul incepe sa scada spre 750 de euro lunar. Cele mai mici preturi sunt in jurul la 600 de euro pe luna.

Utilitatile (electricitate, gaz, apa, sanitatie) va costa in medie 110 euro. Daca doriti internet, un plan normal costa in jurul a 30 de euro lunar. Costul pe minut al unui apel telefonic este in jurul a 30 de eurocenti (0.30 euro).

Pretul benzinei este intre 1.50 si 1.70 pe litru. Tariful pe kilometru daca luati un taxiu este in jurul a 1 euro cu 2.40 - 2.50 euro la plecare.

Alimentele au un pret modic: un litru de lapte costa in jurul a 1 euro, un pachet de 12 oua costa 2.50 euro, un kg de branza costa 15 euro, un kilogram de rosii costa 2 euro, o paine costa 1.50 euro, un kilogram de carne de pui fara os este de 10 euro, o sticla de apa (1.5l) este de 1 euro, o bere (0.5l) costa 1.50 euro iar o sticla de vin obisnuit costa 6 euro.

Daca doriti sa mancati la un restaurant, costul unei mese la un restaurant ieftin este in jurul a 15 euro. Fast food "combo meal" costa 6 - 7 euro. O cafea este 2 - 3 euro.

Pentru fumatori, un pachet de tigari Marlboro costa 6 euro.

Pentru locuri de munca in strainatate vizitati Jobs Alert Romania.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Franta
Tag-uri: Paris, cost, ghid, informatii, cheltuieli, preturi, chirii, cosul lunar

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.