Sfaturi pentru aplicanti supra-calificati pentru a obtine un loc de munca inferior calificarii

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Sfaturi pentru aplicanti supra-calificati pentru a obtine un loc de munca inferior calificarii

Sfaturi pentru aplicanti supra-calificati pentru a obtine un loc de munca inferior calificarii

Interviul este locul unde aplicantul si angajatorul se intalnesc pentru a se cunoaste. Scopul angajatorului este de a angaja cel mai potrivit candidat pentru locul de munca ofertat. Scopul aplicantului este de a-l convinge pe angajator ca el este cel mai potrivit candidat.

In acest sens merita observat ca angajatorul cauta "cel mai potrivit candidat". Mai bine pregatit este la fel de neproductiv ca mai prost pregatit. Angjatatorul nu are nici un interest de a angaja pe cineva cu o pregatire superioara, deoarece sanse sunt ca respectivul candidat va lasa acest loc de munca pentru un post mai potrivit calificarii sale cu prima ocazie ivita.

Ce este de facut in situatia in care aveti o calificare superioara, insa doriti sa fiti angajat intr-un post mai marunt?

Probabil ca va ganditi ca puteti face un CV in care sa omiteti anumite lucruri. Aceasta nu este deloc o idee buna. Noi va sugeram altceva.

Incercati sa il faceti pe angajator comfortabil cu faptul ca sunteti supra-calificat. Aceasta se poate face in mai multe feluri, de exemplu sugerand ca puneti un pret mai mare pe munca in echipa, colectivul in care lucrati sau mediu decat pe bani sau cariera.

De exemplu, daca sunteti un profesor care ar putea preda la nivel universitar, dar doriti sa fiti angajat ca profesor intr-o scoala generala de provincie din Germania, puteti sugera ca iubiti sa munciti cu copiii, ca apreciati timpul liber pe care il ofera aceasta pozitie deoarece aveti un alt proiect, cum ar fi sa scrieti o carte,...etc.

Un alt mod este de a sugera ca sunteti dispus sa asteptati daca exista posibilitatea sa obtineti o promovare in viitor.

De exemplu, puteti spune ca satisfactia profesionala este importanta pentru oricine, dar in conditiile actuale este dificil de a gasi un loc de munca iar dumneavoastra sunteti multumit sa lucrati si sa dati maximul si intr-un post inferior, dar v-ar interesa daca firma apreciaza munca si comportamentul profesional si daca promoveaza din cadrul firmei si cat de des.

Aceste strategii pot da rezultate mai curand decat un CV prost facut, contrafacut sau cu omisiuni.

Pentru locuri de munca in strainatate vizitati Jobs Alert Romania.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: cariera, sfaturi, CV, calificat, supracalificat

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.