Informatii utile pentru cei care doresc sa locuiasca in Austria

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Informatii utile pentru cei care doresc sa locuiasca in Austria

Informatii utile pentru cei care doresc sa locuiasca in Austria

Austria este un stat membrul la UE iar cetatenii romani pot calatori fara viza inca din 2007 Puteti intra in Austria doar pe baza buletinului de identitate ori pe baza pasaportului valabile.Daca doriti sa ramaneti in Austria pe o perioada mai mare de 3 luni trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii cum ar fii :

Trebuie sa fiti angajati sau desfasurati o activitate independenta, sa aveti  suficiente resurse si asigurare medicala, sa fiti inscrisi intr-o institutie de invatamant sau fiti student(a) si sa aveti o asigurare medicala, sa fiti membru de familie al unui cetatean al UE, calatoriti impreuna cu acesta.

Pentru o sedere mai mare de 90 de zile trebuie sa va inregistrati la autoritatile locale, de la care veti primi o dovada de sedere legalasi sa precizati motivul pentru care intentioneaza sa va stabiliti in Austria sis a faceti dovada: Faptul ca dispunet de posibilitati material, beneficiate de asigurare de sanatate, detineti un spatiu locative, ati incheiat un contract de inchiriere sau suntei luat in spatiu de o persoana care locuieste legal in Austria .

Austria este o tara muntoasa, muntii ocupa aproape 80% din teritoriu. Tara este ata membra U.E., cat si membra a zonei Schengen.Limba oficiala, germana, este vorbita de toata lumea si mai multi de trei sferturi din austrieci sunt romano-catolici.Moneda oficiala a statului este euro, capital se afla la Viena cu peste 1,7 milioane de locuitori.Este bine ca inainte sa plecati sa incheiati o polita de asigurare, fie ca obtineti Cardul European de Sanatate. In lipsa acestora daca aveti nevoie de servicii medicale va trebui sa suportati personal contravaloarea acestora.

Un al lucru de luat in vedere este clima, medie continental?, f?când trecerea de la clima temperat oceanic? la cea continental?. Iernile sunt blânde. Temperatura medie în ianuarie este de 0 pân? la –5 grade. Z?pada nu se men?ine pe tot parcursul iernii. În Viena, temperatura medie a aerului în ianuarie este de – 2 grade.

Pentru locuri de munca in Austria va recomandam Jobs Alert Romania, unul dintre cele mai mari portaluri de recrutare din Romania.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Austria
Tag-uri: costul vietii, nivelul de trai, cosul lunar, preturi

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.