De ce sa pleci la munca in strainatate?

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

De ce sa pleci la munca in strainatate?

De ce sa pleci la munca in strainatate?

Ideea este atractiva. Ne atrage posibilitatea de a cunoaste o cultura diferita, de a ne familiariza cu o limba straina, de a calatori, de a castiga mult mai multi bani decat in Romania!

Cetatenii români au printre cele mai mici salarii medii brute dintre toate tarile membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor statistice, un cetatean român câstiga de sase ori mai putin decât un slovac si de trei ori mai putin decât un ungur. Chiar tarile in care vrem sa emigram ne ofera sanse mari de angajare si proceduri mult simplificate de ocupare a unui serviciu,  prin eliminarea sau micsorarea restricţiilor privind accesul muncitorilor români cum ar fi  pe piaţa germană.

De exemplu, incepand cu 1 ianuarie 2012 guvernul Republicii Federale Germane a decis extinderea liberalizarii pe piata muncii pentru cateva categorii de lucratori proveniti din Romania.Aceasta masura consolideaza relatia bilaterala dintre cele doua tari si interiorul UE.

Scopul acestui demers guvernamental este de a simplifica procedurile de recunoastere a acreditarilor profesionale si implicit de a facilita o integrare mai rapida a specialistilor, in conditiile in care Germaniei ii lipsesc acestia. Noua legislatie se adreseaza unei game largi de profesii. Astfel,  candidatul isi poate depune dosarul cu diplomele obtinute la institutiile germane iar acestea verifica daca necesarul de cunostinte corespunde cu necesarul din Germania .In cazul unor diferente autoritatile germane ofera candidatului recomandari pentru echivalarea acestora.

Astefel persoanele inalt calificate din tara noastra nu mai sunt fortate sa faca taxi sau alte joburi sub pregatirea lor obtinand de asemeni un salariu mediu intre 3000 si chiar 10.000 de euro in cazul unui doctor .

Avantajele-muncii in strainatate

Un salariu mai mare

Majoritatea romanilor care doresc sa lucreze in strainatete iau in calcul aceasta optiune din motive financiare . Din pacate, Romania se situeaza printre codasii Europei la capitolul salarii, lucru ce nu pare a se schimba in viitorul apropiat. In conditiile in care muncitorii necalificati isi pot gasi un loc de munca in strainatate, dar raman someri in Romania, este usor de inteles de ce o alta tara devine un loc mai prielnic pentru un trai mai bun.

Oportunitati pentru cunoastere

Ajuns intr-o alta tara vei descoperi un prim avantaj cultural ,emigrand,intri in contact cu diversitatea culturala ce provine din mentalitatea  mai evoluata, cultura,  o anume educatie, accesul la tehnologie mai avansata, la o informare , automatizare, un nivel de coruptie mai scazut ,  intr-un cuvant la o societate deja conturata, care ofera cetateanului sau mai multe sanse decat ti-ar putea oferi propria ta tara.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: toate
Tag-uri: cariera, strainatate, munca, contract munca, motivatie

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.