Drepturile angajatilor la locul de munca

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Drepturile angajatilor la locul de munca

Drepturile angajatilor la locul de munca

Din dorinta de a gasiun loc de munca, muncitorii romani nu se mai gandesc la drepturile ce le au incalitate de angajati, acest fapt fiind in favoarea angajatorilor.

Angajatii care aubeneficiat de concediul post-natal pentru cresterea copilului cu varsta de panala un an, au dreptul la un concediu fara plata, pana la data in care copilulimplineste varsat de 2 ani.

Angajatorii care au lalocul de munca femei care sunt insarcinate, trebuie sa le acorde, la cerereaacestora, aproximativ 16 ore pe luna libere din programul de munca, pentruefectuarea controalelor medicale.

Chiar daca locul demunca este pus in pericol in cazul in care firma este in faliment, angajatiiisi pot recupera salariile restante daca se adreseaza Agentiei Judetene pentruOcuparea Fortei de Munca si solicita plata salariilor neachitate.

Incepand cu anul 2012,si tatii pot beneficia de concediul de crestere a copilului, iar in cazul incare mama este in concediul de maternitate, atunci tatal angajat, are obligatiade a solicita concediul de la locul de munca pentru o perioada de cel putin oluna.

Referitor la riscurilece sunt specific locului de munca, angajatul are dreptul sa fie informat deangajator, inca de la angajare, care sunt criteriile de evaluare aactivitatilor de munca, dar si in ceea ce priveste asigurarea sanatatii sausecuritatea muncii.

Toti angajatii audreptul la controale medicale periodice, precum si la instructaje referitoarela securitatea muncii si reguli pentru protectia sanatatii. Daca angajatul acost concediat de la locul de munca, decizia de concediere poate fi atacata ininstant de catre acesta.

Muncitorii care dorescun loc de munca in strainatate sunt invitati pe platforma www.jobsalert.ro,unde pot vizualiza diferite articole si sfaturi utile pentru o cariera desuccess, precum si despre toate aspectele muncii.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: loc de munca, muncitorii romani, munca, angajatorii, angajatii

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.