Cum sa faci fata interviului de angajare

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Cum sa faci fata interviului de angajare

Cum sa faci fata interviului de angajare

Indiferent ca optati pentru un loc de munca in strainatate sau in tara, daca ati aplicat un CV urmeaza interviul. Cu totii stim cam in ce consta un interviu, si anume ca trebuie sa fim pregatiti sa raspundem la o sumedenie de intrebari.

In primul rand nu trebuie sa intarziem la interviu pentru a nu lasa o impresie proasta. Tinuta noastra va fi analizata, motiv pentru care e bine sa fim politicosi, cu o tinuta decenta si daca este posibil, fara emotii. Toata atentia nostra trebuie sa fie indreptata catre potentialul angajator, pentru a putea retine toate detaliile pe care acesta ni le prezinta.

Scopul intrebarilor lansate de angjator este de a incerca sa determine tipul de personalitate al candidatului, capacitatea de a se adapta si integra in echipa respectiva, dar si referitor la experienta profesionala.

Odata clarificate aceste aspecte poti adresa si tu cateva intrebari. Pentru inceput te poti interesa de ce postul ofertat nu mai este ocupat si ce s-a intamplat cu persoana ce l-a ocupat. In acest fel putem afla daca postul respectiv are caracter temporar sau permanent, si chiar ce planuri si-a propus angajatorul pentru viitor.

Intreband care ar fi prima sarcina de indeplinit de candidatul angajat, iti poate oferi un avantaj. In felul acesta cand vei incepe sa lucrezi nu vei mai luat prin surprindere, avand timp suficient sa gasesti o solutie.

Te poti interesa de superiorul direct cu care vei colabora dupa angajare. S-ar putea ca stilul sau de lucru sa nu iti convina, daca tu esti o persoana independenta.

Secretul unui interviu reusit este sa stii cat mai multe lucruri despre potentialul angajator, si in acest fel vei demonstra ca esti o persoana capabila si apta pentru locul de munca ofertat.

Platforma www.JobsAlert.ro va pune la dispozitie numeroase oferte de locuri de munca in strainatate pe care le puteti accesa on-line in orice moment.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: CV, interviu, pregatire, angajare, contract munca

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.