Conflictele la locul de munca intre angajati sunt daunatoare

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Conflictele la locul de munca intre angajati sunt daunatoare

Conflictele la locul de munca intre angajati sunt daunatoare

Una dintre categoriile de problemele cele mai mari ce pot aparea la serviciu este reprezentata de conflictele de munca.

Cu privire la conflictele de munca, a fost organizat un studiu, in care s-a expus participantilor situatii conflictuale de la locul de munca, intre grupuri de persoane, intre doi barbati, intre doua femei, si intre un barbat si o femeie.

Se pare ca, in opinia participantilor, conflictul la locul de munca dintre doua femei aduce mai multe consecinte negative asupra colegilor de munca dar si asupra randamentului aferent raporturilor de munca pentru cele doua femei implicate, comparativ cu celelalte doua grupuri.

Autorul acestei cercetari, Leah Sheappard, considera ca un conflict la locul de munca dintre doua femei este perceput de catre colegii acestora a fi superficial, si are mai putine sanse de rezolvare a conflictului de la locul de munca,decat celelate grupuri.

La locul de munca femeile, sunt de multe ori cele care initiaza astfel de conflicte. Din dorinta de a impartasi parerea asupra unei situatii, au tendinta de a jigni. O dovada de neprofesionalism in randul femeilor este de a reprosa colegei de munca aspecte legate de viata personala.

Femeile pot evita un conflict la locul de munca daca pastreaza tonul vocii scazut. Datorita stresului dar si a oboselii de la locul de munca, femeile au tendinta de a deveni emotionale atunci cand isi exprima parerile, pentru a evidentia subiectul de discutie.

Cei interesati in cautarea unui loc de munca in strainatate sunt invitati sa vizualizeze platforma www.JobsAlert.ro specializata in cautarea locurilor de munca in strainatate.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: conflict de munca, probleme de munca

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.