Munca de taximetrist in Marea Britanie

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Munca de taximetrist in Marea Britanie

Munca de taximetrist in Marea Britanie

Anglia, Scotia sau Tara Galilor a devenit domiciliul stabil pentru multi romani. Unii dintre ei au ales sa practice meseria de taximetrist si au ajuns sa fie apreciati de britanici. Romanii care opteaza pentru un loc de munca pe taxi in Marea Britanie trebuie sa detina permisul de conducere de cel putin 2-3 ani, sa nu aiba cazier si sa aiba vederea buna, lucru ce trebuie confirmat de un examen medical.

In Marea Britanie se intalnesc doua moduri in care se desfasoara aceasta activitate: cea de “private hire” si cea de “hackney carriage”

“Private hire” din punctul de vedere al clientilor este o varianta “low cost” si este foarte accesibila soferilor romani. Aceasta varianta presupune ca soferul de taxi raspunde clientilor ce au lansat o comanda unui operator in acest sens. Pentru desfasurarea acestei activitati sunt folosite automobilele care indeplinesc cerintele Consiliului Local. De la aceasta autoritate se elibereaza licenta.

Soferii de taxi vor plati o taxa saptamanala in functie de zona si de cantitatea comenzilor onorate care poate fi intre 50 si 150 de lire.

Datorita profesionalismului de care dau dovada soferii romani, companiile de taxi au inceput sa ii prefere in defavorea celor britanici. Se pare ca unii clienti ale companiilor de taxi, la formularea comenzii solicita soferi romani. Aceste informatii sunt sustinute si de managerul unei companii de taxi din Crawley, Marea Britanie. Cu ajutorul romanilor, compania de taxi s-a dezvoltat in ultimii 5 ani si a crescut numarul de angajati.

Pentru locuri de munca in Anglia va invitam pe www.jobsalert.ro, unul dintre portalurile majore de recutare a fortei de munca romanesti pentru strainatate.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Anglia
Tag-uri: Anglia, Marea Britanie, taximetrist, meserii

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.