Profesorii romani sunt ofertati in Uniunea Europeana

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Profesorii romani sunt ofertati in Uniunea Europeana

Profesorii romani sunt ofertati in Uniunea Europeana

Statele mebre ale Uniunii Europene, dar si cele de peste ocean, au creat oferte de locuri de munca pentru profesorii romani. Acestia au fost solicitati sa sustina cursuri de limba romana in care sunt predate si notiuni din cultura si civilizatia romaneasca. In anul scolar 2007-2008, profesorii romani au predat acest curs prima oara in Spania si Italia.

Pentru a profesa aceasta meserie in Uniunea Europeana este bine de stiut ca fiecare stat membru are propriile reguli de ierarhizare in sistemul invatamantului. Este posibil ca pregatirea dumneavoastra profesionala sa fie perceputa diferit de la o tara la alta. Mai multe detalii despre diploma dumneavoastra, le puteti afla de la Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor dar si in institutiile similare din statele membre ale Uniunii Europene. Sunteti avantajati daca aveti experienta in aceasta meserie sau daca detineti calificari suplimentare. Aceste aspect va cresc sansele de angajare cat si salarul.

In anul scolar 2012-2013, cursul de Limba, cultura si civilizatia romaneasca este predat in unitati de invatamant din Italia, Spania, Olanda si Belgia. Conform Ministerului Educatiei, profesorii romani care predau acest curs in Olanda, primesc un salar brut de 30.5 euro pe ora. Cei mai multi dintre ei au salarii mai mari de 12-13 ori decat cei din plan local. In SUA, un profesor poate castiga un salar anual de aproximativ 30.000 de dolari.

O alta oferta se refera la postul de lector de limba romana. Profesorii romani au fost solicitati in cadrul a trei universitati din Uniunea Europeana, si anume in Germania, Ungaria si Republica Kazahstan. Candidatii pentru aceste posturi pot profesa in anul universitar 2013-2014 incepand cu semestrula al-II-lea la Universitatea "Johannes Gutenberg" din Mainz. In Ungaria, Universitatea ELTE din Budapesta si in Republica Kazahstan, Universitatea din Karaganda lectorii romani vor profesa in anul de studiu 2013-2014 chiar din primul semestru.

Cei care sunt interesati de o astfel de oferta trebuie sa stie ca trebuiesc indeplinite unele conditii care difera de la caz la caz, sa detina titlul de doctor habilitat, sa aiba licenta in limba si literature romana sau sa aiba titlul de doctor in stiinte. La aceste conditii sun solicitate cunostintele de limba fermana, maghiara sau rusa.

Jobs Alert Romania va vine in ajutor cu sfaturi si consultanta gratuita.

Pe JobsAlert.ro se pot gasi locuri de munca in Germania in majoritatea domeniilor de activitate. Germania ocupa prima pozitie ca numar de oferte de munca pe site-ul nostru.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: toate
Tag-uri: Uniunea Europeana, profesori, oferte, salarii

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.