Cat poate castiga un roman in Irlanda

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Cat poate castiga un roman in Irlanda

Cat poate castiga un roman in Irlanda

Precizare: preturile de mai jos sunt legate mai mult de Dublin sau de orasele mari.

Este foarte adevarat ca in urma acestor masuri dure si efecte dureroase ale crizei salariul mediu in Irlanda este inca peste media europeana. Un irlandez mediu castiga in jur de 2200/2500 euro pe luna (net). Este o suma etalon dar care nu inseamna deloc ca va va fi garantata daca veti ajunge aici.

Daca ii veti asculta pe romanii care deja traiesc in Irlanda si care muncesc in slujbe platite prost (salariul minim este de 8,65 euro pe ora), care ajung la 1300-1500 de euro pe luna, acestia va vor spune ca e “o poveste ca se castiga 2500 euro pe luna”.

Insa daca ajungeti sa lucrati intr-o firma, intr-un domeniu generalist (contabilitate, vanzari, marketing, etc) ar trebui sa porniti macar de la 2000 de euro lunar.

Daca aveti norocul de a fi un specialist bun in IT situatia se schimba mult in bine. Toate companiile mari din domeniul IT din lume (in frunte cu Google si continuand cu IBM, Microsoft, Facebook, Apple, firmele de jocuri electronice, etc) isi au sediul central european in Irlanda. Incercati sa contactati direct astfel de firme care au, in majoritatea cazurilor, sectiune de joburi disponibile. In IT un specialist foarte bun poate ajunge la o suma minima de 50.000 de euro pe an.

De asemenea, foarte important: multe firme din Irlanda cauta angajati care vorbesc limba romana, pentru call-centere.

Cele mai importante siteuri pentru gasit anunturi de munca sunt jobs.ie sau monster.ie.

Daca veti gasi un job ca si agent de paza, spalator de vase, om de serviciu (curatenie) sau vanzator intr-un magazin nu va asteptati la o suma mare. Din contra este foarte posibil ca salariul oferit sa fie minim, de 8,65 euro pe ora.

Veste buna insa: daca veti castiga minim atunci taxele platite la stat vor fi foarte mici, de doar cateva zeci de euro pe luna.

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca in aceasta tara sau in alte tari JobsAlert.ro va pune la dispozitie o gama larga de oferte .

Pentru locuri de munca in Irlanda va recomandam JobsAlert.ro.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Irlanda
Tag-uri: Marea Britanie, salariu, salarizare

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.