Piata muncii in Tarile Nordice, Suedia, Norvegia, Finlanda si Danemarca

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Piata muncii in Tarile Nordice, Suedia, Norvegia, Finlanda si Danemarca

Piata muncii in Tarile Nordice, Suedia, Norvegia, Finlanda si Danemarca

Desi criza financiara pare sa afecteze intreaga lume, se pare ca mai exista tari ferite de aceasta cum ar fi "tarile nordice": Norvegia, Suedia, Danemarca sau Finlanda.

Cei care opteaza pentru un loc de munca din tarile nordice trebuie sa fie cunoscatori ai limbii engleze. Cele mai multe oferte pe piata muncii norvegiene sunt pentru electricieni, tamplari, dulgheri, ingineri sau patiseri.

Salarul angajatului se stabileste in functie de experienta acestuia in campul muncii si a calificarilor obtinute, un atu valoros fiind cunoasterea limbii vorbite in statul ales.

In Norvegia salarul oferit angajatului este de 22-28 euro brut pe ora, ceea ce inseamna un salar de minim 3500 euro, brut, pe luna. Un angajator din aceasta tara prefera sa te prezinti in persoana, daca esti interest de un loc de munca. Pe piata muncii norvegiene multe dintre locurile de munca au un caracter temporar.

Un anestezist in Finlanda castiga pana la 90 de euro pe ora. Finlandezii nu se simt amenintati de imigrantii, intrucat acestia pot ocupa doar acele locuri de munca pe care finlandezii le refuza din varii motive. Datorita acestui principiu sunt din ce in ce mai multe locuri de munca pentru imigranti, in constructii, industria navala dar si educatie sau ocrotirea sanatatii. In ceea ce priveste calitatea vietii, Finlanda se afla printer statele fruntase din acest punct de vedere, avand cel mai bun invatamant din lume si o foarte buna protectie sociala.

Studentii care doresc sa-si continue studiile, in Danemarca sunt universitati in cadrul carora exista programe de master a caror taxe de scolarizare sunt zero. Aceste tip de programe master se regasesc si in universitatile din alte state nordice.

Pentru locuri de munca in strainatate vizitati Jobs Alert Romania.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca
Tag-uri: piata muncii, meserii, tarile nordice

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.