Cum este reglementata salarizarea in Austria

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Cum este reglementata salarizarea in Austria

Cum este reglementata salarizarea in Austria

De obicei angajatii primesc o remuneratie pentru serviciile specificate in contractul de munca, care este reglementata de legi, acorduri colective si/sau acorduri interne de munca; depinde, de asemenea, de factori individuali, cum ar fi varsta, calificarile, orele de munca, sarcinile detinute (postul) etc.

Salariul minim este stabilit prin lege si/sau prin acorduri colective si/sau prin acorduri de munca. Conventiile colective sunt acorduri cu putere de lege care reglementeaza orele de lucru, conditiile de munca, de remunerare etc., negociat intre reprezentantii lucratorilor, de exemplu, sindicatele, si reprezentanti ai angajatorilor (de exemplu, Camera de Comert). Acordurile de munca sunt acorduri scrise incheiate intre angajati si consiliul de munca cu scopul, de exemplu, de a stabili norme juridice, dar, de asemenea, pentru a stabili remuneratie pentru fabrica respectiva.

In cele mai multe cazuri, remuneratia este transferata intr-un cont de salariu in ultima zi a lunii sau in prima zi a lunii urmatoare de lucru. In unele cazuri, lucratorii primesc salariile saptamanal, prin cec sau in numerar. In cele mai multe cazuri, remuneratia este platita de 14 ori pe an: 12 plati lunare, plus plata salariului pe o luna, sub forma unui bonus de Craciun si plata pe o luna ca un bonus de concediu (plati speciale).

Taxele, contributiile la asigurarile sociale si alte retineri (de exemplu, contributiile la sindicate) sunt deduse din salariul brut si retinute de angajator, care apoi le transfera catre institutiile relevante (biroului fiscal, institutiei de asigurari sociale etc.).

Angajatii primesc de asemenea o declaratie scrisa de remunerare (un fluturas de salariu), care contine o defalcare exacta a deducerilor (impozite, asigurari sociale, contributii cerute de lege si voluntare, cum ar fi taxele sindicale). Daca un angajat paraseste firma va primi de asemenea un fluturas de salariu (declaratia finala), care, de exemplu, contine totodata drepturile compensatorii.

Lucratorii independenti sunt platiti pe durata muncii pe care o presteaza. In absenta unui acord specific, acestia nu au dreptul la plati stabilite prin acord colectiv sau la plati speciale. Au, totusi, dreptul la o declaratie privind termenii si conditiile, in absenta unui contract scris. In cazul in care contractul lor este pe o perioada mai lunga, vor primi lunar remuneratia. Lucratorii independenti trebuie sa stabileasca pe cont propriu modalitatea de plata a impozitelor. Contributiile de asigurari sociale sunt retinute si platite de angajatori. Nu exista un salariu minim stabilit. Lucratorii independenti, ca si salariatii, sunt membri ai Camerei de Munca, unde platesc taxe.

Puteti obtine consiliere juridica gratuita din partea Camerei Muncii, sindicatelor si Camerei de Comert (responsabila, de exemplu, pentru lucratorii independenti).

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca in aceasta tara sau in alte tari JobsAlert.ro va pune la dispozitie o gama larga de oferte .

Pentru locuri de munca in strainatate vizitati Jobs Alert Romania.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Austria
Tag-uri: legal, salarizare, contract de munca

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.