Cum sa va gasiti un loc de munca in Germania

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Cum sa va gasiti un loc de munca in Germania

Cum sa va gasiti un loc de munca in Germania

Cautarea si gasirea unui loc de munca in Germania

“In Romania se va trai mai bine, cind romanii îşi vor găsi mai usor de lucru …în Germania.” citat dintr-un anonim banatean, de profesie zidar, venit la munca in Germania.

Fara indoiala, cea mai dificila dintre operatiunile de stramutare a unui om (sau a unei familii) din Romania in Germania este cautarea si gasirea unui loc de munca. Romanul simplu, gindeste simplu:”Imi gasesc loc de munca in Germania, obtin venituri, apoi mai vad eu.” Socoteala nu este chiar atit de simpla cum pare la prima vedere. Fiindca cautarea si gasirea unui loc de munca in Germania este o treaba foarte anevoioasa.Sa o luam insa cu inceputul si sa parcurgem impreuna toate fazele acestei operatiuni.

Consideratii generale:

Un cetatean roman poate patrunde pe piata muncii din Germania pe mai multe cai. Sintetic, aceste posibilitati sunt::

-angajat al unei firme private din Germania;

-angajat in sistemul institutional de stat din Germania;

-muncitor sezonier trimis in Germania cu sprijinul ANOFM din Romania;

-angajat al unei persoane fizice din Germania;

-angajat a unei firme romanesti care detaseaza lucratori in Germania

-lucrator independent in Germania

-patron roman in Germania,in variantele S.R..L., societate pe actiuni, comandita, etc

Obtinerea unui loc de munca in Germania cu ajutorul internetului

Daca stau bine sa ma gindesc unul din marile avantaje obtinute de cetatenii romani odata cu intrarea tarii noastre in U.E este acela ca, in calitate de cetatean al noilor state membre, romanul va avea prioritate la obtinerea de locuri de munca in Comunitatea Europeana in fata celor din tarile terte. Asadar un roman este mai avantajat in acest domeniu decit un moldovean, un ucrainian sau un turc pe piata de munca a Germaniei.

Avantajul acesta este mai mult teoretic, fiindca Germania, in dorinta de a-si proteja muncitorii conationali, a impus citeva restrictii majore muncitorilor romani in domeniul constructiilor , curatirii cladirilor , al amenajarilor si decoratiunilor interioare. Daca un muncitor roman este calificat in aceste meserii va gasi mai greu de lucru. Daca insa este calificat in alte profesii sansele de angajare sunt mai mari.

Pentru locuri de munca in Germania vizitati JobsAlert Romania, sectiunea locuri de munca in Germania pentru cetatenii romani.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Germania
Tag-uri: cautare, cercetare, aplicare, loc de munca

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.