Cum sa abordati un interviu online

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Cum sa abordati un interviu online

Cum sa abordati un interviu online

Daca iti doresti foarte mult un loc de munca se poate ca un interviu fata in fata sa reprezinte o problema daca esti o persoana emotiva. Interviul online iti ofera sansa de a purta o discutie libera direct cu angajatorul chiar de acasa din fata calculatorului sau de ce nu stand confortabil intr-un fotoliu cu un laptop in fata.

Majoritatea angajatorilor care apeleaza la un interviu online, ofera locuri de munca pentru posturile de operator call-center, operator help-desk sau telemarketing. Uneori acest tip de interviu este utilizat ca metoda de departajare a aplicantilor.

Tot ce ai nevoie este un calculator, camera web, microfon si casti, iar interviul va avea loc in timp real. In felul acesta angajatorul si candidatul se pot vedea si auzi. O dovada de seriozitate este sa nu intarzii la interviul online stabilit la o anumita ora. Chiar daca nu sunt fata in fata, pentru angajator conteaza imbracamintea candidatului dar si limbajul corpului.

In principiu sunt aplicate aceleasi reguli care se ragasesc in interviul clasic. De aceea nu uita ca eticheta conteaza si trebuie sa fii atent la felul cum raspunzi. Unii angajatori solicita pe parcursul interviului online sa trimiti unele documente atasate. Ai grija sa nu trimiti din greseala vreun virus impreuna cu acele documente.

De cele mai multe ori nu reusim sa ne scoatem in evidenta calitatile prin cv sau scrisoarea de intentie. In felul acesta angajatorul are sansa de a primi unele raspunsuri legate de calitatile noastre ce sunt oportune locului de munca ofertat. De asemenea, candidatul elimina emotiile mai usor si poate afla detaliile necesare, care sa il ajute sa isi analizeze motivatia.

Cu ajutorul interviului online se scad unele cheltuieli, si reprezinta un real avantaj pentru candidatul care se afla la o distanta considerabila de locatia locului de munca oferit. In felul acesta sunt scutite costurile de deplasare pentru un interviu clasic sau pentru depunerea unor documente. Dupa stabilirea conditiilor contractuale angajatul poate stabili detaliile de relocare.

Interviul online este o oportunitate pentru cei care cauta locuri de munca in strainatate. Pentru mai multe detalii puteti consulta platforma www.JobsAlert.ro

Pentru locuri de munca in strainatate vizitati Jobs Alert Romania.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: interviu, online, telefon, skype

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.