Trei intrebari pe care orice candidat ar trebui sa le adreseze la un interviu

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Trei intrebari pe care orice candidat ar trebui sa le adreseze la un interviu

Trei intrebari pe care orice candidat ar trebui sa le adreseze la un interviu

Când mergem la un interviu, ne pegătim temeinic pentru a răspunde cât mai bine la întrebările pe care recrutorul ni le va adresa și sperăm ca răspunsurile noastre sa fie cele mai bune. Totuși, atunci când persoana din față noastă ne întreabă dacă avem nelămuriri despre jobul respectiv sau despre companie, majoritatea dintre noi considerăm că am aflat deja tot ce era necesar.

În consecință, vom răspunde că nu mai dorim informaţii în plus. Aceasta reprezintă una din marile greșeli pe care le putem comite într-o asemenea situaţie.
Dacă ai întrebări pentru persoana din fața ta, înseamnă că ești interesat de acel post și poți atrage atenția acesteia. Dar care sunt cele mai bune întrebări pe care i le-ai putea adresa intervievatorului?

Iată în continuare o serie de întrebări, care ar putea să te ajute la interviu.

Ce te aștepți să realizez în primele 2-3 luni?

O astfel de întrebare arată că ești genul de persoană căreia nu îi place să piardă mult timp cunoscănd organizația și cum merg treburile de zi cu zi, ci vrea să arate că poate avea un impact simțitor asupra bunului mers al organizației.

Care sunt atributele comune ale celor mai buni angajați ai companiei?

Cei mai buni candidați sunt interesați să rămână cât mai mult timp într-o companie, atâta timp cât se consideră motivați și le place ceea ce fac. În funcție de domeniul în care activează compania, calitățile necesare celor mai buni angajați diferă. Dacă în cazul unei companii persoanele care performează sunt cei care lucrează mult peste program, în cazul alteia, cei mai buni sunt ce care au o creativitate ieșită din comun. Adresând o astfel de întrebare, vei afla dacă acea companie este cea potrivită pentru tine și dacă este, vei descoperi ce trebuie să faci pentru a deveni unul dintre cei mai buni angajați ai firmei.

Care sunt câteva dintre aspectele care generează rezultate bune pentru companie?

Angajații reprezintă o investiție pentru companie și fiecare manager încearcă să obțină cele mai bune rezultate de la acel angajat. Fiecare poziție dintr-o companie are un impact mai mult sau mai puțin puternic asupra rezultatelor companie, iar managementul vrea să se asigure că are cei mai buni angajați.

Cei mai buni candidați vor să știe care sunt acele lucruri care fac diferența într-o companie deoarece sunt conștieți că dacă firma respectivă va avea succes, și ei, la rândul lor, vor avea succes.

Pentru mai multe detalii in vederea angajarii platforma JobsAlert.ro va pune la dispozitie o gama larga de oferte de locuri de munca in strainatate.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: interviu, sfaturi, intrebari

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.