Recrutarea pe internet, modul de recrutare modern

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Recrutarea pe internet, modul de recrutare modern

Recrutarea pe internet, modul de recrutare modern

Daca exista un domeniu in care putem vorbi fara exagerare despre evolutia internetului, acesta este cel al recrutarii. In cativa ani internetul a devenit o sursa sigura de locuri de munca.

Cel putin o companie din doua a recurs la ajutorul internetului pentru a gasi persoanele potrivite pentru nevoile companiei. Prin urmare, companiile se confrunta cu o noua problema, gestionarea fluxului de aplicatii. In situatia actuala cererea si oferta sunt favorabile pentru companii.

In primul rand, recrutarea prin intermediul internetului poate furniza un numar mare de angajati, iar un al doilea atu important sunt costurile alocate pentru procesul de recrutare. Al treilea argument important este faptul ca internetul creste semnificativ viteza de procesare a cererilor de angajare.
Cu toate acestea, recrutarea pe internet are si unele limitari, nefiind accesibila tuturor categoriilor de salariati. Tinerii absolventi si cadrele de conducere sunt supra-prezente pe site-urile de recrutare. Prima regula pentru a atrage candidatii pe site-ul companiei: nu este suficienta publicarea anunturilor de angajare. Compania trebuie sa lucreze pentru a imbunatati reputatia si imaginea site-ului.

Atunci cand o companie nu are o reputatie suficient de mare pentru a atrage trafic pe site-ul sau, aceasta poate utiliza site-urile de locuri de munca generale sau specializate pentru recrutarea pe internet cum este JobsAlert.ro. Exista un risc cu care se confrunta companiile in trierea in mod eficient a candidaturilor, deoarece sunt coplesite de numarul de candidaturi primite.

Pentru procesarea cererilor in mod dinamic, companiile trebuie sa beneficieze de un software eficient care sa le ajute in selectia candidaturilor. Cand opteaza pentru recrutarea online, candidatii trebuie sa completeze un formular care joaca un rol de filtru si are rolul de a verifica daca profilul candidatilor este adecvat cu pozitia oferita de companie.

In ultima perioada recrutarea pe internet a inregistrat o crestere spectaculoasa, devenind cea mai importanta modalitate de recrutare, angajatorii preferand sa posteze anunturi de angajare pe site-urile de recrutare sau pe propriile site-uri de prezentare.

Internetul a schimbat dinamica in recrutare.Procesul de recrutare a fost accelerat in mod considerabil, rezultand un numar mai mare de candidaturi!

Daca sunteti in cautare de locuri de munca in strainatate JobsAlert.ro va pune la dispozitie diverse ofertele potrivite pentru dumneavoastra.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: recrutare, internet

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.