Cum sa gasiti mai multe oferte de munca in Marea Britanie pe site-uri de joburi

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Cum sa gasiti mai multe oferte de munca in Marea Britanie pe site-uri de joburi

Cum sa gasiti mai multe oferte de munca in Marea Britanie pe site-uri de joburi

Avem un sfat foarte util celor care doresc sa gaseasca un loc de munca in Marea Britanie, nu doar pe site-ul nostru, dar si pe alte site-uri specializate in oferirea de locuri de munca in strainatate.

In primul rand sa intelegm problema: Regatul Unit al Marei Britanii si Irlandei de Nord, cum este denumirea oficiala, cuprinde, dupa cum probabil stiti, urmatoarele tari: Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord. Problema este ca adesea site-urile nu au o sectiune intitulata "Marea Britanie", ci au locuri de munca pe tari, adica in Anglia, Scotia,...samd.

Agentiile de recrutare, adesea, au locuri de munca foarte multe pe care le posteaza intr-un singur anunt. Agentiile de recrutare nu separa aceste anunturi pe tarile regatului si nici nu re-posteaza anuntul pe toate locatiile pentru care locurile de munca sunt oferite, urmare fireasca a politicii site-ului de a refuza anunturi duplicat.

In acest fel, cel mai frecvent, agentiile posteaza anunturile destinate Marei Britanii pe Anglia, aceasta fiind cea mai populara tara din regat.

Sfatul nostru este urmatorul: daca va uitati dupa un loc de munca in alta tara a regatului decat Anglia, sa incepeti cu acea tara, dar sa va uitati si peste anunturile din Anglia.

Sa luam un exemplu: cautati un loc de munca in Scotia. Incepeti sa rasfoiti anunturile din Scotia dand click la link-ul de pe prima pagina in sectiunea de "Anunturi pe tari", daca nu gasiti ce va intereseaza, treceti la "Anglia", aceasta optiune o puteti gasi in meniu, ca si in josul paginii (footer) si pe prima pagina in sectiunea mentionata.

Desigur, exista si varianta mai rapida de a folosi motorul de cautare. Pe site-ul nostru va trebui sa mergeti pe pagina de cautare avansata spre a putea selecta tara. Folositi motorul de cautare, desigur, insa nu uitati ca multe agentii posteaza anunturi foarte generale, de felul "Locuri de munca in Marea Britanie in constructii", care ajung pe "Anglia" si care nu vor fi gasite daca va uitati dupa ceva specific, de pilda "strungar Scotia".

Daca folositi motorul de cautare, este preferabil sa il lasati cat mai larg si sa selectati ca una dintre cautari "Marea Britanie + Mesteria dvs".

Cautarea este o arta si probabil nu stiti ca motorul nostru de cautare este de fapt foarte avansat si permite cautari de acelasi fel (intr-o anumita masura) ca si Google, tehnic vorbind se numesc "booleane", adica ce permit folosirea operatorilor. Astfel ati putea folosi "-" pentru a exclude un termen, "+" pentru a adauga si alti operatori daca va sunt cunoscuti. Daca nu va sunt cunoscuti, atunci nu va preocupati, ci retineti sfatul nostru in forma cea mai simpla:

Multe dintre anunturile din Marea Britanie sunt postate pe Anglia, deci ori de cate ori cautati joburi in tari ale Regatului diferite de Anglia, cautati si in Anglia, dupa cum puteti cauta si utilizand motorul de cautare dupa scriind "Marea Britanie".

Sper ca acest sfat simplu sa nu il fi facut prea "tehnic" si sa va fie de folos, Marea Britanie fiind una dintre destinatiile cele mai cautate de Romani, in fapt cea mai cautata daca luam in considerare ca Anglia este o tara a Regatului Unit al Marei Britanii.

Daca doriti sa gasiti locuri de munca in Anglia va invitam pe www.jobsalert.ro, portalul dedicat plecarii la munca in strainatate cu contract.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Anglia
Tag-uri: Marea Britanie, Anglia, Tara Galilor, Scotia, Irlanda de Nord, Regatul Unit, cautare, sfaturi, tip

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.