Cat costa obtinerea unui Purple Card in Marea Britanie?

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Cat costa obtinerea unui Purple Card in Marea Britanie?

Cat costa obtinerea unui Purple Card in Marea Britanie?

Trebuie spus ca un Purple Card (Accession Worker Card) este costisitor de obtinut in mod personal. Daca apelati la un serviciu de avocatura in Marea Britanie, taxele pot ajunge pana la 800 de lire si poate si mai mult, depinzand de la un caz la altul. Puteti gasi birouri de avocatura care vor accepta plata acestor servicii ulterior, unele chiar lunar. Cele mai multe insa vor cere un depozit initial.

Spunem acest lucru pentru ca foarte adesea, mai ales datorita raufacatorilor, romanii considera plata unei taxe de intermediere perceputa de agentii - care de obicei este de circa 300 de lire - ca fiind nedreapta sau platita "degeaba". Daca agentia respectiva va face actele in mod corespunzator, in fapt, taxa de 300 de lire este mult mai mica decat taxa pe care vi-ar percepe-o un birou de avocatura britanic.

Nu pierdeti din vedere ca vorbim despre lege si de serviciul de imigrari, nu este nici simplu, nici ieftin.

Raufacatorii care au inselat oameni, ca si agentiile care nu presteaza servicii de calitate, au contribuit la aceasta "faima" negativa. Nu va spunem ca este nefondata, ci va spunem ca trebuie judecat de la caz la caz.

Plata unor servicii trebuie judecata in baza serviciilor prestate. Personal cred ca aceasta taxa este mica, judecand mai ales dupa taxele percepute de serviciile de avocatura britanice. In plus, foarte multe lucruri se adauga la "procesul muncii" sau "munca zilnica" pentru a face posibila angajarea dumneavoastra de catre un angajator britanic.

Cert este ca trebuie sa invatati ce este cu toate aceste "carduri" de culori diferite, in fapt documente legale, numele provenind de la culoarea respectivelor documente, fiind mai usor de manipulat de catre functionarii publici britanici si mai usor de recunoscut in vorbirea curenta. Insa nu uitati, vorbim despre documente legale.

De asemenea, trebuie sa evaluati ce anume se ofera pentru banii pe care ii platiti. Este greu de crezut ca astfel de servicii vin gratuit, pentru ca ele costa atat agentia, cat si angajatorul. Undeva aceste cheltuieli se vor reflecta pentru ca nimeni nu funcioneaza in pierdere. Rezonabil este sa platiti o astfel de taxa pentru servicii de calitate iar salariul sa fie apropiat de cele practicate pentru respectiva profesie in Marea Britanie.

Daca nu platiti nici o taxa, credem noi, trebuie sa fiti atent la "afacerea" ce vi se propune. Sanse sunt ca banii cheltuiti se vor recupera si reflecta in salariul dumneavoastra, numai ca identic cu sistemele de leasing, daca nu vi se cer bani pentru servicii, probabil vi se vor lua din salariu si daca se intampla asa sanse sunt ca suma este mai mare (ca si cum agentia sau angajatorul va "finanteaza" plecarea si evident trebuie sa aiba un castig mai mare de pe urma acestei gratuitati).

Deci fiti informati si judecati dupa caz.

Inchei prin a va ruga sa fiti intotdeauna atenti cu cineve negociati si mai ales invatati sa va feriti de raufacatori. O serie de articole in acest sens va stau la dispozitie pe www.jobsalert.ro

Daca doriti sa gasiti locuri de munca in Anglia va invitam pe www.jobsalert.ro, portalul dedicat plecarii la munca in strainatate cu contract.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Anglia
Tag-uri: Anglia, Marea Britanie, Purple Card, costuri, legal

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.