Ce este Blue Card in Anglia?

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Ce este Blue Card in Anglia?

Ce este Blue Card in Anglia?

"Blue Card" sau "Blue Registration Certificate" este un document care permite dreptul de munca neingradit in Marea Britanie.

De obicei, "Blue Card" se acorda dupa un an de munca legal in Marea Britanie.

Pentru a munci legal in Marea Britanie trebuie, cel putin pana in 2014, sa detineti un certificat de munca. Cel mai adesea acest certifiat este "Yellow Card" sau "Purple Card".

Yellow Card sau "Yellow Registration Certificate" certifica faptul ca sunteti "self-employed" sau liber profesionist. Aici poate fi incluse si activitatile de tip freelancing.

Exista un amanunt deosebit de important in legatura cu acest Yellow Card: daca sunteti student, puteti aplica dupa un an de zile la un Blue Card. Daca in schimb nu sunteti student, nu aveti acest drept de a aplica la un Blue Card.

Mai se poate aplica la Blue Card daca sunteti dependent de un posesor Yellow Card: sot sau sotie ori copil.

"Purple Card" sau "Accession Worker Card" se acorda, de obicei, persoanelor care obtin un loc de munca cu permis de munca ("work permit") printr-un angajator din Marea Britanie sau ca "au pair".

Da, ca "au pair" puteti beneficia de acest "Purple Card" care deschide calea catre "Blue Card" dupa un an de zile. De aici si popularitatea crescuta a locurilor de munca "au pair".

Daca dorti sa aflati formularea legala a celor de mai sus va recomandam site-ul guvernamental al fortelor de munca din Marea Britanie care au pus la dispozitie un document specific romanilor si bulgarilor care doresc sa plece la munca in Marea Britanie:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/bulgariaromania/guidanceforbulgariaromania0408

Noi va recomandam, oricand posibil, sa optati pentru "Purple Card". Daca sunteti student, "Yellow Card" poate deschide drumul catre "Blue Card", de aceea, dintr-un anumit punct de vedere, este rezonabil sa acceptati acest tip de angajare ca student.

Daca doriti sa gasiti locuri de munca in Anglia va invitam pe www.jobsalert.ro, portalul dedicat plecarii la munca in strainatate cu contract.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Anglia
Tag-uri: Anglia, Marea Britanie, Blue Card, Blue Registration Certificate, permis de munca Anglia

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.