Feriti-va de "tepe" in cautarea unui loc de munca pe internet

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Feriti-va de "tepe" in cautarea unui loc de munca pe internet

Feriti-va de "tepe" in cautarea unui loc de munca pe internet

Un prim sfat in a va feri de frauda este acesta: evitati sa utilizati site-uri nespecializate de tipul "anunturi gratuite" sau "classifieds".

Motivul ar pute fi similar aceluia pentru care nu va duceti automobilul de reparat la coafor.

Ganditi-va la profesiunea dumneavoastra si cate lucruri sunt specifice acesteia, cate lucruri nu cunoaste vecinul dumneavoastra, sa spunem, despre ceea ce constituie profesiunea dumneavoastra. Ei bine, industria de recrutare are si ea "secretele meseriei" iar un site specializat, o firma specializata, vor sti sa isi faca mai bine meseria decat cineva pur si simplu lipsit de orice calificare in acel domeniu.

Un alt punct important este ca nivelul de suport, de ajutor, sfaturile pe care le primiti sunt adecvate situatiei si provin adesea de la profesionisti. Am intalnit foarte multe sfaturi pe forumuri si blog-uri de la persoane private, bine intentionate, dar care recomanda lucruri care nu se potrivesc intru-totul oricarei situatii. Un exemplu care ar putea duce la multa insatisfactie ar fi acela de a grabi angajarea prin constituirea unei firme personale sau a va declara "self employed". Daca faceti asta, pierdeti orice beneficii din partea angajatorului, cum ar fi asigurarea de sanatate. De aceea discutia trebuie sa fie putin mai larga iar dumneavoastra trebuie sa cautati sfaturi specifice situatiei dumneavoastra si a ceea ce urmariti.

In acest sens, www.jobsalert.ro va oferim consultanta prin orice metoda de comunicare doriti: telefon, email, facebook,...etc.

De asemenea, din cadrul serviciilor oferite, putem sublinia si consultanta CV gratuita. Alte servicii sunt in curs de formare si vor fi introduse treptat acest an.

Un al treilea punct ar fi acela al reputatiei. Site-urile specializate traiesc si prospera sau mor din ceea ce fac. Intersul acestor firme este de a crea un nivel ridicat de siguranta si satisfactie utilizatorilor, cel putin asta este ceea ce facem noi, aici la Jobs Alert Romania. Fiecare persoana si fiecare opinie conteaza. Incercati sa ne scrieti ceva sau sunati-ne si veti fi placut impresionati, promitem. De ce? Pentru ca stim ca fara dumneavoastra nu am putea exista. Daca dumneavoastra sunteti multumiti, si noi suntem multumiti iar afacerea noastra creste odata cu dumneavoastra.

Inchei prin a spune ca in privinta reputatiei, site-urile de anunturi gratuite sau "classifieds" au o reputatie deosebit de proasta. Cu cat este mai mare site-ul, parca cu atat mai mult creste si reputatia negativa. Sa luam ca exemplu cele mai mari site-uri de "classifieds" din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie: craigslist.org si gumtree.co.uk. Nu ma credeti pe mine, dati dumneavoastra un search pe Google dupa cuvinte ca "scam craigslist" or "fraud craigslist".

Pentru locuri de munca in strainatate vizitati Jobs Alert Romania.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: toate
Tag-uri: inselatorie, frauda, teapa, tepe

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.