Meserii care pot fi practicate de acasa

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Meserii care pot fi practicate de acasa

Meserii care pot fi practicate de acasa

Multi dintre romani, mai ales cei cu profesiuni din industria IT, dar nu numai, descopera cu bucurie ca pot lucra de acasa si pot fi platiti mai bine decat salariile oferite de angajatorii din Romania. Acesti "freelancers" constituie o categorie relativ noua in Romania, insa America de Nord, Europa si mai ales Asia sunt de mult conectate la aceast segment de piata: "freelancing" sau munca de acasa.

Cum nu avem cunostinta de statistici oficiale din Romania, va oferim statistica raportului "Freelance Industry 2012". Noi credem ca ar putea fi de folos multor persoane care isi cauta un loc de munca. Motivul principal este acela cu care am inceput acest articol: salariile in Romania sunt scazute, daca gasiti un loc de munca pe baza de proiect ca freelancer sanse sunt ca veti fi mult mai bine platit si exista posibilitatea de a incepe munca imediat.

Astfel, conform raportului, cei care lucreaza de acasa sunt cel mai adesea: designeri (20%), scriitori (18%), editori (11%), copywriteri (10%), translatori (8%), dezvoltatori de platforme web (5%), profesionistii din zona marketingului (4%), consultanţii în afaceri (2%), asistenţii virtuali (2%) şi ilustratorii (2%).

Dintre cei intervievaţi, majoritatea (66%), se întreţin doar din munca de acasă, 14% lucrează doar ocazional ca freelanceri, pe lângă jobul de fiecare zi, iar 15% lucrează part-time de acasă, fără să aibă un job full time.

Exista avantaje si dezavantaje. Cel mai mare avantaj ar putea fi ca sunteti propriul dumneavoastra sef. Orele de munca sunt flexibile si cel mai adesea se poate lucra conform programului dumneavoastra, mai ales la joburile pe baza de proiect.

Un alt avantaj ar fi acela ca puteti alege proiectele la care doriti sa lucrati. Daca un proiect va atrage mai mult decat altul, nu va opreste nimic sa il alegeti in dauna celuilalt.

Adaugati la aceasta ca sunteti acasa si puteti cauta si sanse sunt ca veti putea gasi aproape imediat un proiect la care sa lucrati.

Exista si dezavantaje, cel mai important este lipsa de siguranta. Cei care au un loc de munca fix stiu ca vor fi platiti cu regularitate, ca freelancer nu aveti aceasta garantie. Daca nu gasiti un proiect la care sa lucrati, nu veti fi platit.

Un alt dezavantaj ar fi acela al absentei beneficiilor de tipul asigurarii de sanatate, pensiei si concediului platit. Daca asigurarea de sanatate si pensia va intereseaza mai putin in acest moment, concediul platit este foarte important. Daca va imbolnaviti sau cineva drag dumneavoastra se inbolnaveste si sunteti inpiedicat sa munciti, sanse sunt ca nu veti fi platit. Plata vine cel mai adesea ca urmare a finalizarii proiectului.

Cu avantaje si dezavantaje in minte, aceasta este o optiune importanta pentru cei care cauta un loc de munca. Pe www.jobsalert.ro puteti gasi si astfel de oferte de munca, fie ele part-time, full-time sau pe baza de proiect.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: munca la domiciliu, feelance, part-time

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.