Asistenta gratuita pentru recunoasterea drepturilor muncitorilor romani din Italia

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Asistenta gratuita pentru recunoasterea drepturilor muncitorilor romani din Italia

Asistenta gratuita pentru recunoasterea drepturilor muncitorilor romani din Italia

In prezent in Italia sunt peste un milion de romani care muncesc si traiesc acolo. Acestia pot fi ajutati gratuit sa beneficieze de asigurari sociale, acorduri colective sau pensii, in baza unui accord incheiat de Confederatia Nationala Sindicala “Cartel Alfa” si Patronato ACLI din Italia.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat joi, la semnarea acordului, că beneficiarii direcţi ai acestei colaborări sunt cei aproximativ un milion de români care muncesc şi trăiesc în Italia şi care, în urma acestui parteneriat, pot beneficia, în materie de asigurări sociale, de acorduri colective şi alte surse legale de drepturi, emise de către administraţii şi organisme publice sau de organisme de gestionare a fondurilor de pensii. Acordul este bilateral, deci este valabil si pentru italienii care vin sa munceasca in Romania.
Acordul vizează şi procedura de reinserţie a lucrătorilor români care doresc să revină în România, precum şi ajutoarele de care ei pot beneficia.

Vicepreşedintele Patronato ACLI, Fabrizio Giuseppe Benvignati, a precizat că, la nivelul UE, există norme privind drepturile lucrătorilor la asistenţă socială, însă lipseşte coordonarea. El mai precizeaza ca fluxul de români spre Italia s-a stabilizat, dar este o evoluţie pe care şi italienii au avut-o. În viitor, se va vorbi despre mobilitate, nu despre emigrare. Trebuie să ne asigurăm că lucrătorii vor beneficia de drepturi indiferent de ţara în care se află", a mai spus Benvignati.

Pentru locuri de munca in Italia va invitam pe JobsAlert.ro

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Italia
Tag-uri: asistenta, drepturi, legal

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.