Permisul de munca in Germania

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Permisul de munca in Germania

Permisul de munca in Germania

Sa presupunem ca ati obtinut un loc de munca in Germania.  Acum aveti in mana un contract de munca semnat de un angajator german, francez, roman, etc.  Legile germane va interzic sa incepeti activitatea inainte de a  obtine alte doua documente esentiale: 1.permisul de munca; 2.dreptul de sedere.Pentru obtinerea permisului de munca  va veti prezenta la  Centrul Z.A.V. de care apartineti teritorial Dvs si  angajatorul Dvs. si veti solicita eliberarea unui permis de munca.

Aveti nevoie de urmatoarele documente:1. Solicitare pentru eliberarea unui permis de muncă – UE (formular care trebuie completat de către dvs); 2.Oferta de angajare a angajatorului; 3.Chestionarul de completat cu privire la condiţiile de angajare (formular de completat de către angajator).

ATENTIE MARE ! Muncitorii detasati de firmele romanesti in Germania au nevoie de permis de munca.

Este bine, dar nu obligatoriu, sa mergeti cu angajatorul la Agentia Muncii, fiindca veti fi in masura sa rezolvati impreuna, operativ o serie de probleme care apar inerent. Dupa obtinerea permisului de munca va veti adresa la Oficiul pentru Straini compentent, unde veti solicita o adeverinta de sedere.

In general, permisul Dvs. de munca este aprobat pe durata contractului de munca. Va sa zica poate fi pe 6 luni, un an sau doi ani. Sfatul nostru este sa faceti tot posibilul pentru a va pastra acest loc de munca timp de un an, fiindca puteti primi in baza lui, permis de munca nelimitat.

Legea prevede ca dupa ce ai muncit neintrerupt in Germania un an de zile, aveti dreptul sa mai munciti …o viata. In consecinta, cu 1-2 saptamani inainte de implinirea anului, va duceti la agentia de munca si va cereti dreptul de munca nelimitat. Vi se va da si, dupa aceea, hotariti  daca mai ramineti la vechiul patron sau va alegeti unul nou. Pe deasupra, dupa ce ati muncit neintrerupt un an de zile, aveti dreptul la somaj.

Pentru locuri de munca in Germania vizitati JobsAlert Romania, sectiunea locuri de munca in Germania pentru cetatenii romani.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Germania
Tag-uri: permis munca, legalitate, lege, contract de munca

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.