Intrebarile interzise la un interviu in vederea unui loc de munca

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Intrebarile interzise la un interviu in vederea unui loc de munca

Intrebarile interzise la un interviu in vederea unui loc de munca

Adesea se mai intampla sa fim surprinsi de intrebarile puse de recrutori la interviu cum ar fi: "Câţi copii aveţi?", "Intenţionaţi să faceţi un copil?" sau "Ce vârstă aveţi?" sunt întrebări interzise la interviurile de recrutare din toată lumea, pentru că sunt discriminatorii, însă în practică o parte din aceste întrebări sunt adresate într-un fel sau altul în timpul interviurilor de angajare.

Din păcate, acest gen de discriminare este extrem de des întâlnit, nu numai la nivelul angajatorilor români, singura diferenţă probabil constând în ponderea acestei discriminări. În consecinţă, fiecare angajator dorind să aibe cel mai bun angajat, trece bariera legală intrând în zona vieţii private a salariatului.

Odată aflate aceste informaţii, angajatorul va justifica refuzul angajării de obicei pe alte criterii decât cele legate de maternitate sau de alte caracteristici private. Tot din nefericire aceste discriminări, extrem de des întâlnite în lumea relaţiilor de muncă, sunt aproape imposibil de demonstrat, deoarece se realizează între patru ochi, de cele mai multe ori fiind imposibilă probarea acestei discriminări.

Iata cateva exemple: Consumi bauturi alcolice? Ai prienten/a? Fumezi? Esti insarcinata? Planuiesti sa ai copii? Esti membru al unui partid? Ai vreo problema de sanatate? Ai vreo dizabilitate? Ai suferit condamnari? Cu se se ocupa parintii tai? Ce greutate ai?

In general, intrebarile discriminatorii referitoare la sex, religie, rasa, nationalitate, interes politic, varsta, situatie familiala, sanatate sunt interzise in cadrul unui interviu.
Daca sunteti in cautarea unui loc de munca in strainatate platforma online JobsAlert.ro va pune la dispozitie o gama larga de oferte in diverse domenii si tari.

Pentru mai multe sfaturi si informatii va invitam sa vizitati sectiunea de articole dedicate carierei dumneavoastra pe site-ul de recrutare JobsAlert.ro.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: interviu, drepturi, nereguli

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.