Limbile straine rare va pot majora salariul

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Limbile straine rare va pot majora salariul

Limbile straine rare va pot majora salariul

Vorbiti deja limba engleza sau limba franceza? Atunci este cazul sa invatati si poloneza, suedeza sau ebraica, de exemplu, iar salariul dumneavoastra s-ar putea majora cu circa 50 de procente.

Cunoasterea unei limbi straine mai putin utilizata in mod curent, in special a celor nordice sau slave, reprezinta un real avantaj in momentul angajarii, dar si daca aveti deja un loc de munca. Nu numai ca o persoana care vorbeste o limba asa-zisa "exotica" isi poate gasi de lucru relativ usor, dar si salariile incep de la minimum 600 de euro pe luna.

Filiala locala a firmei de servicii IT indiene, un vorbitor de limba nordica poate primi un salariu cu 50 de procente mai mare fata de un cunoscator al limbii engleze.

O persoana care vorbeste rusa primeste un bonus de 30% fata de salariul de baza, iar un vorbitor de germana poate primi un bonus de 25%.

Cunoasterea limbii engleze este, inca, o conditie de baza pentru a fi angajat intr-o companie, mai ales daca ne referim la multinationale. O a doua limba straina, de obicei franceza, este un atuu clar si ridica salariul de entry-level la 500 de euro pe luna.

Evident, salariile variaza si in functie de ocupatie. De exemplu, pentru un programator care stie limba germana, salariul poate fi de 1.000 de euro pe luna, iar pentru un inginer, specializat intr-un anumit domeniu, venitul poate ajunge la 1.500 de euro pe luna. De asemenea, se gasesc destul de greu si vorbitori fluenti de germana.

Desi cunoscatori de italiana, spaniola, franceza si engleza sunt usor de gasit, acestia pot avea salarii relativ mari, mai ales daca sunt fluenti in doua dintre aceste limbi.

Pentru locuri de munca in strainatate vizitati Jobs Alert Romania.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: limba straina, salariu, limbi exotice

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.