Germania ofera oportunitati sporite de angajare

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Germania ofera oportunitati sporite de angajare

Germania ofera oportunitati sporite de angajare

Germania este o tara deosebit de atractiva fortei de munca din Romania, lucru care decurge din parameterii economici actuali. Vom arunca o privire la forta de munca din Germania comparativ cu restul Europei.

In Germania, 71% din populatia intre 15 si 64 de ani are un loc de munca platit, procent cu mult mai ridicat de ocupare a fortei de munca decat cel mediu din Europa de 66%. Barbatii ocupa mai multe locuri de munca decat femeile, 76% barbati fata de 66% femei, dar in pofida diferentei de 10%, in fapt cifrele sunt pozitive, procentele fiind, din nou, mai ridicate decat cele medii din Europa. Aceasta sugereaza ca Germania ofera mai multe oportunitati de munca pentru femei decat alte tari din Europa.

Pe palierul 15 - 24 de ani se sesizeaza o rata a somajului de 9.7%, care si in acest caz este mai mica decat rata medie din Europa de 16.7%. Aceasta sugereaza ca si tineri au o sansa in plus de a gasi un loc de munca in Germania.

Va oferim cateva salarii orientative: o sora medicala castiga in jurul a 2,500 de euro pe luna, un programator are un salariu de aproximativ 3,000 de euro pe luna, un vanzator in jurul a 2,000 de euro pe luna. Un inginer are un venit de 4,200 de euro pe luna, iar un profesor castiga ceva mai bine, in jurul a 4,900 de euro pe luna.

Conform OECD, Germania ocupa pozitia 20 in lume in privinta salariului mediu pe economie, unul dintre indicatorii cei mai importanti in privinta bunastarii financiare a locuitorilor unei tari.

Pe JobsAlert.ro se pot gasi locuri de munca in Germania in majoritatea domeniilor de activitate. Germania ocupa prima pozitie ca numar de oferte de munca pe site-ul nostru.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Germania
Tag-uri: venitul mediu, angajare, indicatori economici, ocuparea fortei de munca

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.