Care este diferenta dintre Self-employed si employed in Anglia

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Care este diferenta dintre Self-employed si employed in Anglia

Care este diferenta dintre Self-employed si employed in Anglia

Foarte multi romani sunt derutati de termenii de self-employed si employed, yellow card sau blue-card sau mai pe romaneste Cardul Galben sau Cardul Albastru. Aceste documente sunt legate de piata muncii in Anglia si reprezinta instrumente prin care Anglia permite accesul cetatenilor romani pe piata muncii din Marea Britanie.

Self-employed

"Self-employed" este cineva care desfasoara o activitate economica in Marea Britanie. De exemplu un sudor NU este self-employed dar un gradinar este. De ce ? Un gradinar poate fi numit self-employed pentru ca acesta are afacerea lui pe care si-o administreaza cum vrea, presteaza servicii si taie facturi-numite Invoices in UK-si isi plateste singur taxele. Un self-employed nu poate fi angajat de catre o firma pe statul de plata in schimb poate fi angajat sa presteze servicii si platit pe factura.

Statutul de employed in UK

Cineva este "employed" in Anglia care are dreptul la munca in UK –Blue Card si este angajat direct pe statul de plata al unei companii.Compania este cea care plateste in numele angajatului posesor de Card Albastru contributii sociale cum ar fi pensia sau NHS contribution –asigurari meicale. Un lucrator Employed are drept nelimitat de a lucra in UK.

Pentru locuri de munca in Anglia va invitam pe www.jobsalert.ro, unul dintre portalurile majore de recutare a fortei de munca romanesti pentru strainatate.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Anglia
Tag-uri: ajutor, jobsalert, anunturi

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.