Locuri de munca in mediu, noi energii, green jobs, reciclare

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Locuri de munca in mediu, noi energii, green jobs, reciclare

Locuri de munca in mediu, noi energii, green jobs, reciclare

Ati auzit cu siguranta la televizor sau ati citit in presa desprereciclare. Reciclarea este procesul de refolosire a materialelor si produselor vechi pentru crearea altora, fara a apela la materii prime noi, reducand astfel consumul de energie necesar extragerii materiilor prime, respectiv distrugerii deseurilor. Materialele reciclabile provin din mediul industrial, birouri sau locuinte, constand din hartie, plastic, sticla, metal si materiale textile. Insa,intotdeauna exista o alternativa,trebuie doar gasita solutia cea mai eficienta.

- Reciclarea reduce cantitatea de deseuri ce trebuie depozitata in gropi de gunoi sau incinerata
- Fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci
- Energia pe care o recuperam cand reciclam un pahar de sticla poate alimenta un bec pentru patru ore
- Reciclarea reduce numarul de agenti poluanti din aer si apa
- Reciclarea reduce semnificati cantitatea de emisii de CO2 realizata prin extragerea si prelucrarea minereurilor
- Se foloseste cu 95% mai putina energie pentru reciclarea aluminiului fata de cea necesara producerii din materii prime (60% in cazul otelului, 40% in cazul hartiei, 70% pentru plastic si 40% pentru sticla)
- In America, o rata de reciclare de 30% ar fi echivalenta cu a scoate 25 de milioane de masini de pe strazi
- Reciclarea ajuta la conservarea resurselor naturale precum lemn, apa si minereuri
- Reciclarea previne distrugerea habitatelor naturale ale animalelor, a biodiversitatii si previne eroziunea solului.

Asadar, a recicla inseamna sa consumi eficient, sa refolosesti, sa transformi materia, astfel incat sa existe permanent un circuit al materiei care poate fi refolosita mereu si care sa produca efecte benefice atat pentru oameni cat si pentru mediul inconjurator.

De ce intreaga poveste cu reciclarea?

Mai ales in strainatate, oamenii apreciaza foarte mult astfel de activitati iar majoritatea companiilor mari au programe de acest fel si incearca sa isi reduca "amprenta de carbon". Specialistii in acest camp de activitate - mediu - sunt dintre cei mai bine platiti iar aceste locuri de munca sunt catalogate ca fiind "locuri de munca ale viitorului".

Dintr-un alt punct de vedere, dintre locurile de munca cele mai bine platite care nu necesita o diploma este si aceea de "colector de materiale reciclabile". In aceasta meserie tot ce se cere este sa colectati materiale reciclabile si sa le transportati la centre specializate. Este posibil sa se ceara un permis de conducere deoarece adesea este necesar sa conduceti camionul cu care transportati materialele reciclabile, dar aceasta este o munca in echipa, asa ca nu este obligatoriu, dar este preferabil.

Va intrebati probabil cat poate castiga un manager angajat de o companie care doreste sa isi reduca amprenta de carbon? In Statele Unite ale Americii, conform BLS pe 2012, salariul mediu pentru o astfel de functie este de 128,230 USD pe an.

Cat castiga un muncitor necalificat angajat sa colecteze materiale reciclabile? Conform aceleiasi surse, salariul mediu anual in 2012 pentru aceasta meserie a fost de 33,760 USD.

Interesant este ca cei cu diplome in domenii "Stiinta" pot face usor cursuri de specializare pe astfel de teme: noi energii si reducerea amprentei de carbon. In acest fel puteti avea o cariera lunga si prospera (locuri de munca ale viitorului dintre cele mai bine platite) intorcand in favoarea dumneavoastra o diploma care altminteni ar putea parea nefolositoare. In loc de a fi, sa spune, profesor de chimie intr-un liceu de provincie, cu toata stima pentru profesori care sunt foarte prost platiti in Romania si nu chiar asa de bine, la nivel public, in strainatate, puteti deveni un manager la una dintre marile coorporati internationale. In plus, dupa cum se poate observa, legislatiile atat in Statele Unite, cat si in Comunitatea Europeana, merg in aceasta directie, cu sanctiuni grave pentru cei care polueaza.

Pe Jobs Alert Romania (www.jobsalert.ro) puteti gasi locuri de munca in astfel de meserii in domeniul "mediu": locuri de munca in strainatate in mediu.

JobsAlert.ro

Categoria: cariera
Tara: toate
Tag-uri: cariera, mediu, green jobs, reciclare, energii noi

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.