Marea Britanie si restrictiile impuse Romanilor pe piata muncii

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Marea Britanie si restrictiile impuse Romanilor pe piata muncii

Marea Britanie si restrictiile impuse Romanilor pe piata muncii

Cetatenii romani si bulgari pot lucra fara restrictii in Marea Britanie incepand de la sfarsitul anului 2013. Marea Britanie nu poate extinde restrictiile dupa anul 2013, restrictii impuse romanilor si bulgarilor. Theresa May (ministru britanic de interne) spune intr-un interviu “Nu mai avem posibilitatea impunerii de masuri tranzitorii. Masurile tranzitorii expira in decembrie 2013”. Ea mai specifica faptul ca ”O  prelungire a restrictiilor ar presupune anularea prevederilor acordurilor semnate cu Romania si Bulgaria in momentul aderarii acestor state la Uniunea Europeana”. De asemeni guvernul britanic intentioneaza sa limiteze accesul imigrantilor la sistemul de asistenta sociala si la istemul de sanatate. Marea Britanie se mai consulta si cu alte state europene pentru posibila limitare a liberei circulatii in cadrul spatiului europeanm multe tari membre la UE sunt preocupate de casatoriile din interes si de alte abuzuri asupra sistemului.

Problema liberei circulatii va fi parte a planului ministrului de Externe, William Hague de revizuire a relatiei Marii Britanii cu Uniunea Europeana.

Conform Legislatiei uniunii Europene, romanii si bulgarii vor avea dreptul din 2014 sa lucreze in Marea Britanie. Multi romani si bulgari deja pot veni in Marea Britanie daca pot garanta ca au obtinut un contract de munca.

Pentru locuri de munca in Anglia va invitam pe www.jobsalert.ro, unul dintre portalurile cele mai mari de recutare a fortei de munca romanesti pentru strainatate.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Anglia
Tag-uri: Anglia, Marea Britanie, restrictii

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.