Cum pot romanii gasi un loc de munca legal in Anglia?

articole utile celor care doresc sa plece la munca in strainatate

Cum pot romanii gasi un loc de munca legal in Anglia?

Cum pot romanii gasi un loc de munca legal in Anglia?

Pentru romanii care doresc  sa locuiasca si sa munceasca in Anglia sau Marea Britanie, in general, a gasi de lucru este o munca in sine. Noi  toti avem  nevoie  sa  muncim pentru a ne intretine familiile si a ne asigura un anumit nivel de trai. Pentru a avea drept de munca in Anglia trebuie sa detii un Blue Card- este un document care-ti aduce automat drept de munca in Anglia.

Blue Card se poate obtine in mai multe feluri si se acorda de obicei dupa un an de munca legala in Anglia, se poate obtine prin urmatoarele situatii:

  • Dupa un an de Yellow Card ca student;
  • Dupa 12 luni de lucru ca Au Pair si obtinerea Purple Card (trebuie dovedit cu scrisoare de la families sau familii)
  • Ca dependent ( sot, sotie, copil ) al unui posesor de Yellow Card.  Daca sotul are Yellow Card ca self – employed atunci  sotia si copii primesc automat de la Home Office Blue Card. Pentru aceasta trebuie sa faca aplicatia totusi.

Yellow Card este unul dintre documentele pe care un cetatean roman le poate obtine pentru a lucra legal in Anglia ca liber intreprinzator. Alte documente pe care le poate obtine un cetatean roman pentru a desfasura legal o activitate in Anglia sunt Blue Registration.

Pentru locuri de munca in Anglia va invitam pe www.jobsalert.ro, unul dintre portalurile cele mai mari de recutare a fortei de munca romanesti pentru strainatate.

JobsAlert.ro

Categoria: strainatate
Tara: Anglia
Tag-uri: Anglia, permis de munca

Copyright 2012 JobsAlert. Toate drepturile rezervate. Acest articol poate fi preluat, comentat sau altfel modificat fara acordul nostru explicit atat timp cat sursa de provenienta (JobsAlert.ro) este mentionata si un link catre site-ul nostru (http://www.JobsAlert.ro) sau catre articolul sursa sunt incluse in materialul dumneavoastra.